Pokušati napraviti financijsku računicu isplativosti, bespredmetno je. Kad ubrojite cijenu materijala, struju ili plin, vrijeme koje utrošite, ništa ne ide u korist domaće zimnice.
A opet, sve je na njenoj strani.
Posljednji put sam zimnicu uspjela napraviti 2010. Godinu poslije sam se u vrijeme od zimnice skitala po Evropama ( 1 , 2, ) i Balkanu , prošle sam zaglavila sa šmirgl papirom.
Ideja da i ove godine ostanemo bez ikakve domaće zimnice, punila me nezadovoljstvom i gotovo tugom.
A onda sam izdala zapovijed da se kupe paprike i vikend koji je za nama odradila duple smjene i još malo sa strane i ove zime ponovo imamo svoju zimnicu.
Ideja je bila napraviti samo jednu turu ajvara i jednu pinđura,
Tako su u roku od tri dana ulazile 3 puta ture od 7kg paprika + dodaci, jer si u mojoj kuhinjici ne mogu priuštiti sve ni držati istovremeno, a kamoli time baratati. Srećom paprike su me sva tri dana dočekale na placu na istom mjestu, jednako dobre. :)
A kad sam se već primila tog posla, riješila sam i preostale naše šljive, pa napravila još jednu turu želea i iz znatiželje i za probu chutney od šljiva i crvenih paprika.
a onda se našao i koji patlidžan viška, pa je uslijedila još jedna tura ukiseljenih patlidžana i želei od crvenih paprika.
Jedan samo od soka, jedan sa komadićima paprike. Ove potonje egzote slatko su slano-ljutog karaktera i više se slažu sa kakvim mekanim sirom ili ozbiljnijom pečenkom, nego što bi išli u kategoriju slatkiša.
Danas samo slikovnica, recepti slijede :)
Uzivala sam u slicicama i jedva cekam receptice, mogu samo reci - svaka cast na svemu napravljenom!:))))
OdgovoriIzbrišiRekoh već i na fb, lepota. :)
OdgovoriIzbrišiE bas si se naradila posteno. Ja sam nekad pravila dzemove obavezno i par vrsta slatkog, pa kitnkez od dunja, ajvar, kisele paprike, mijesanu salatu, krastavcice ali u zadnje vrijeme dzemove niko vise nece da jede pocev od mene koja pazim na kg pa se trudim da izbjegavam neke stvari mada kolace generalno nikako ne izbjegavam al eto bez dzema mogu. Salate pravim u malim kolicinama 2-3 tegle jer prva s pojede za cas a ostale se onda vuku po kuci. Obavezno ostavim paprike za zimu ali ih samo ispecem i zamrznem pa pravim salatu po potrebi, ove godine sam pravila i somborke u pavlaci e to je specijalitet i pojede se sve a pravi se prilicno brzo i lako i ljutenicu koju sam tako zaljutila da je to strasno ali je bas dobra. Jedva cekam da vidim i ove tvoje egzoticne recepte mozda dobijem jos neku ideju za neku novu zimnicu.
OdgovoriIzbrišiBaš si bila vrijedna. Jedva čekam recepte.
OdgovoriIzbrišiKoja predivna kolekcija! Svaka čast, stvarno si bila jako vrijedna.
OdgovoriIzbrišiobožavam zimnice - i jesti, ali i praviti! za mene je to, nakon napornog ljeta, pravi odmor za živce.
OdgovoriIzbrišisad čekam da divlji šipak malo sazrije, pa navlačim rukavice na ruke i krećem u berbu.
dobar je osjećaj imati svega u špajzi, ipak je zima duga :)
e pa stvarno svaka ti čast! ovo je fenomenalno, od sveg pomalo i jako lijepo izgleda :)
OdgovoriIzbrišiKrasno pripremljeno, spakovano i oznaceno...Spremna za zimu!
OdgovoriIzbrišiUvijek dobro provedeno vrijeme i moram priznati i ja uživam u spremanju iako i malo napravim i žrtvu od sebe da drugi više cijene moj trud.
OdgovoriIzbrišiOooo, bože...
OdgovoriIzbrišiKoliko crvenih divota na jednom mestu!
Svaka čast, krasno izgleda sve i posebno je. Naradila se i ja prošli tjedan, sad čekaju etiketiranje i fotkanje
OdgovoriIzbrišiKako ovo lijepo izgleda ! Krasne teglice, natpisi, sve lijepo usklađeno, ali ipak sadržaj me najviše zanima :). Odličnu zimnicu si pripremila i sa nestrpljenjem čekam recepte, možda nešto još stignem napraviti, ako ne uvijek se mogu vratiti ovdje i iznova uživati !
OdgovoriIzbrišiŠta reći??? Ja samo gledam, trepćem i gutam:)))
OdgovoriIzbriši