utorak, 1. travnja 2014.

:: Ugošćujem Utorkom: Brie s jagodama i umakom od meda i aceto balsamica ::

I tako prođe još jedan rođendan! O brojkama nećemo! :)


A ni o virozi koja me omela u želji da vas počastim torticom. Koja će biti, nadam se uskoro, jer i blog ovih dana puni 5 godina.

Da čestitare ipak ne ostavim praznih ruku, slijedi neobična, kako uostalom i priliči prvoaprilskim slasticama, ali vrlo ukusna slastica.

Isprobajte i nakon nevjerice, obećajem, uslijedit će osmijeh ugode i ugodnog iznenađenja! 


Brie s jagodama i umakom od meda i aceto balsamica

Sastojci: 

- brie 
- šaka jagoda
- ovisno o veličini sira 1-2 velike žlice meda
- ovisno o količini meda 1-2 žlice aceto balsamica
- par listića svježeg bosiljka
- pinjoli

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180-200°C a brie na vrhu zarežite. Stavite ga na papir za pečenje, pa na lim i pecite u ugrijanoj pećnici 10-tak minuta da se počne topiti i osjetitite lagani miris. Za to vrijeme ugrijte i otopite med, maknite s vatre, pa umiješajte, aceto balsamico, jagode narezane na kockice ili ploške i par listića bosiljka, Nježno promiješajte i prelijte preko otopljenog sira. Pospite svježim jagodama, bosiljkom i pinjolima. 
Odličan je uz svježi kruh koji se ne mijesi. Najslađe ga je zagrabiti odlomljenim komadom toplog kruha. 


Broj komentara: 12:

  1. Ovo je taaaaakoooo dobro! :) ma fenomenalno! već jako dugo želim probati brie pečen na ovakAV NAČIN, sad stvarno nemam više izgovora. :) zapravo svi ovakvi sirevi su pogodni za ovaj recept. :))

    OdgovoriIzbriši
  2. E pa ove su ti slicice za poster. Predivne :)
    A brie je moja slaba tacka, tako da bi ti slistila sve ovo sama samcata.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam sigurna za sir ali onaj hleb u pozadini tako doro izgleda da bih njega jela sa svim i svacim. Ima li recept za njega?

    OdgovoriIzbriši
  4. JOj, divno! čini mi se da sam baš jučer kupila mali Brie, samo za mene jer su svi ostali na nekim posebnim režimima prehrane i sva sam sluđena jer odjednom kuham samo za sebe i tatu - ostali si važu i kuhaju sami, barem prvih nekoliko tjedana. No, ovo me veseli jer sir neću morati pojesti onako, a la wild, već sada znam i kako drukčije. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sretan rođendan, draga Tadeja!
    Ne treba torta, ovaj tvoj Brie je prava poslastica, slike tolko mame za poludit! :))

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlična kombinacija, sigurno ću je isprobati, di ćeš bolje torte...

    OdgovoriIzbriši
  7. Sretan rodjendan! Brie mora biti fantasticna ovako kako je servirana, a fotografije ostavljaju bez daha.

    OdgovoriIzbriši


  8. Pravim ovo samo malo drugacije.Odlican recept ,gosti uvek odusevljeni.podeljeno na facebook.Fotke su divne!
    Ako smem da iskoristim prostor da pozovem sve na moj blog gde je pocela Nagradna Igra
    Mali Kuvari ,Veliki Majstori, za svu decu Balkana u starosti od 4 do 10 godinaSvi podatci su na blogu www.dzolistic.blogspot.com .
    nagrade su fantasticne!
    Vidimo se

    OdgovoriIzbriši
  9. Slčika ti je fantastična a brie volim u svakoj varijanti.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo izgleda divno, kao i sve ostalo na ovom blogu, budimo realni! ;) Sretan rođoš sa zakašnjenje, nadam se da je prehlada prošla! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Sretan ti rođendan uz najljepše želje ! A poslastica koju si servirala je i više nego dobra i zanimljiva, volim brie i jučer sam se baš opskrbila, jela sam ga u kombinaciji sa medom i voćem, sada ću nadopuniti i tvojom kombinacijom. Ovo sve jako lijepo izgleda i fotkice su krasne, i sir je super, ali što je ovaj kruh dobar , mmmmm !!

    OdgovoriIzbriši