Većina mojih kućanskih aparata, pogotovo onih prilično neophodnih u svakodnevnom životu, poput, hladnjaka, zamrzivača, perilice i sušilice rublja, usisavača, marke su Electrolux.
Slijedom toga, iako ne znam iz neposrednog iskustva, a i nadam se da neću biti primorana tako skoro saznavati kakvi su Electroluxovi aparati novog doba, ja prema njima gajim neskrivenu sklonost.
Ali, ne samo da ja mislim na Electrolux kao na prvi izbor kad za to dođe čas, nego i u Electroluxu misle na mene. :)
I pozvali su me na ZG Wine Gourmet Weekend - međunarodni festival vina i gastronomije koji se proteklog petka i subote održavao u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol. Osmišljen kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju, ispunio je moja očekivanja.
Ni sama sebi ne bih bolje organizirala kraj radnog tjedna. Jer provela sam tamo par vrlo ugodnih i ukusnih sati.
Electroluxova Cooking Show Arena ugostila je u dva dana održavanja festivala zvučna imena šefova kuhinja, a ono što me posebno oduševilo je što su osim Toma Gretića, sve bile šefice. Žao mi je što nisam mogla odgledati sve, ali uspjela sam probati kuhinju Silvie Baracchi, šeficu restorana hotela Il Falconiere, iz Cortone, Toscana, koji nosi Michelinovu zvjezdicu.
Posebno su mi se svidjeli punjeni teleći medaljoni u umaku od naranče i rado bih ih replicirala u domaćoj izvedbi, ali dok sam omatanje bijelom slaninom uhvatila, sadržaj nadjeva mi je promakao, pa se bojim da ću morati improvizirati.
Popratila sam djelomično i Anu Grgić, šeficu restorana hotela Esplanade i probala njen čokoladni crème brûlèe. Odličan! Skoro k'o moj! ;)
Nakon toga valjalo je nešto i popiti. Pa sam kušala vina.
Ja sam inače ljubitelj crnih vina, prvenstveno Cabernet Sauvignona, (nedavno sam bila na Pink day-u i guštala u rose vinima), ovaj sam se put držala bijelih i otkrila odličan sivi pinot iz Vipavske doline. Nažalost nemam i adekvatnih fotografija (ne, ne zbog količine popijenog vina, a na slici je samo jedna hala s vinima, bile su jedno tri koliko se sjećam, nego zbog nekompatibilnosti rasvjete i mog fotoaparata, kao i teškoća pri fotografiranju jer je uglavnom oko vina uvijek netko stajao i isprobavao :)
Vina su opet otvorila apetit, pa je odlično sjelo isprobavanje sireva, maslinovih ulja, bakalara, tartufa, kulena, i natrag na slatko, čokolade, praline, marmelade, uglavnom gastronomski raj.
Bilo bi mi doista izuzetno krivo da sam festival propustila, a da me Electrolux nije pogurnuo sasvim sigurno bih to bila učinila, stoga hvala još jednom. :)
Kući sam ponijela delicije s prve fotografije, cvijet soli, slanu čokoladu, praline koje nisu dočekale biti poslikane i marmeladu od maslačka.
A maslačak, odnosno njegovi ukiseljenji pupoljci tema su idućeg posta, jer u subotu sam bila na gruntu!
So stay tuned! :)
Prevazišla si sebe sa fotkama! Baš lep doživljaj.
OdgovoriIzbrišiooooooooooooooo kako ti zavidim, odličan provod
OdgovoriIzbrišiSe dobro, da sem ravnokar od kosila :)) Tole zgleda odlicno in res bi bilo skoda zamuditi.
OdgovoriIzbrišiLep dozivljaj i vec podrazumevano odlicne fokte... Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiVidim ja da tebi ide sasvim dobro: em vina, em kreme, em fina papica! Što se kuh. uređaja tiće, sve ono što dugo traje, to ti je draga moja tempi passsati. Naime, više baš nitko ne radi aparate da traju više od 5 godina. Kada sam tražila novu peglu, po preporuci potrošačkih društava koja su svagdje vani jaka i konkretno isprobavaju aparate (i puno drugih stvari), rečeno je da, bez obzira bila pegla jefitna ili jako skupa, dizajnirana je da izdrži 2 godine (peglačke). Pa ti vidi.
OdgovoriIzbrišiHvala djevojke i veliki pozdrav i vama svima!
OdgovoriIzbriši@Laka :), nisam baš sigurna da bi bilo lako ovako svaki dan. Ali za promjenu i probu, bilo je odlično! :) Što se tiče aparata, svjesna sam nažalost takvog trenda u industriji i nadam se, jer pojavljuju se sve češći zahtjevi da se proizvodnja uređaja i stvari kratkog vijeka trajanja spriječi i zakonski regulira da ćemo uspjeti dočekati da kupnja aparata bude, ako ne kao što je nekada bila, barem poluživotna investicija, onda barem osjetno duže nego 2-3 godine. Zato ja još uvjiek ne dam ove koji traju već 16 godina, dok god duraju! :)