Iako su iz pećnice izašli bucmasti i bujni, nisu izdržali moje trčkaranje s njima pod prozor do scene postavljene za fotografiranje i borbu s mačkom koji je imao neodoljivu želju barem omirisati tartufe :)
Šalim se malo, ali veći dio je istina. Međutim, postoji još jedan razlog što su tako brzo pali. Ne sadrže brašno ni gustin, što ih čini podobnima za prehranu s manje ugljikohidrata, a uz zdjelicu zelene salate ili radiča/maslačka što smo im mi pridružili, odličan su mali obrok ili vikend doručak.
A za tri nabujka (zdjelice zapremine 200-250 ml) ćete trebati:
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 g mesnate slanine
- 250 ml vrhnja za šlag
- 150 g chedara ili sl. sira
- sol, papar
- maslinovo ulje s aromom tartufa
- jedan manji crni tartuf
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 220° C. Na dno posudica rasporedite na sitne kockice narezanu mesnatu slaninu i stavite u ugrijanu pećnicu da se otopi.
Jaja pjenasto istucite sa solju i paprom, pa umiješajte vrhnje za šlag i ulje s aromom tartufa i još kratko miješajte. Ručno umiješajte i naribani sir, pa sve jednako rasporedite u posudice sa otopljenom slaninom.
Pecite 15-20 minuta na 200°C da narastu i dobiju zlatno žutu boju. Po još toplima naribajte crni tartuf.
Poslužite uz salatu po ukusu.
mmm jako fino! volim tvoje četvrtke :)
OdgovoriIzbrišiJako fino, ali i ove zdjelice su mi odlične!
OdgovoriIzbrišiOvo jeste kalorijska bomba, ali jeste prefino. Nasmejala me je prva recenica, moram da priznam :)))
OdgovoriIzbrišiGenijalno izgleda.
OdgovoriIzbrišiJa sam tek ustala i obično prvo pijem kafu, ali bih mogla i da doručkujem ovaj tvoj nabujak.Zdelice su izuzetno lepe.
OdgovoriIzbriši