četvrtak, 13. ožujka 2014.

:: Čalabrcanje Četvrtkom: Nabujci s tartufima ::

Znam, ne izgledaju baš bujno! :) Ali ne zato što nisu uspjeli.


Iako su iz pećnice izašli bucmasti i bujni, nisu izdržali moje trčkaranje s njima pod prozor do scene postavljene za fotografiranje i borbu s mačkom koji je imao neodoljivu želju barem omirisati tartufe :)

Šalim se malo, ali veći dio je istina. Međutim, postoji još jedan razlog što su tako brzo pali. Ne sadrže brašno ni gustin, što ih čini podobnima za prehranu s manje ugljikohidrata, a uz zdjelicu zelene salate ili radiča/maslačka što smo im mi pridružili, odličan su mali obrok ili vikend doručak. 


A za tri nabujka  (zdjelice zapremine 200-250 ml) ćete trebati: 

Sastojci: 

- 4 jaja
- 100 g mesnate slanine
- 250 ml vrhnja za šlag
- 150 g chedara ili sl. sira
- sol, papar
- maslinovo ulje s aromom tartufa
- jedan manji crni tartuf


Priprema:

Pećnicu ugrijte na 220° C. Na dno posudica rasporedite na sitne kockice narezanu mesnatu slaninu i stavite u ugrijanu pećnicu da se otopi. 
Jaja pjenasto istucite sa solju i paprom, pa umiješajte vrhnje za šlag i ulje s aromom tartufa i još kratko miješajte. Ručno umiješajte i naribani sir, pa sve jednako rasporedite u posudice sa otopljenom slaninom. 
Pecite 15-20 minuta na 200°C da narastu i dobiju zlatno žutu boju. Po još toplima naribajte crni tartuf. 
Poslužite uz salatu po ukusu. 


Broj komentara: 5:

  1. mmm jako fino! volim tvoje četvrtke :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako fino, ali i ove zdjelice su mi odlične!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo jeste kalorijska bomba, ali jeste prefino. Nasmejala me je prva recenica, moram da priznam :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam tek ustala i obično prvo pijem kafu, ali bih mogla i da doručkujem ovaj tvoj nabujak.Zdelice su izuzetno lepe.

    OdgovoriIzbriši