I uz sve što dugogodišnji zajednički život, sa svim pripadajućim, uključujući i one manje sjajne momente, donese, priča se još uvijek drži. :)
Ne znam kako ste proveli današnje Valentinovo, ali nadam se da se u onom bitnom, ne razlikuje od većine datuma u godini i da je, ako ste ga obilježili, samo podcrtalo sve ono lijepo što u vašim vezama i odnosima živite.
Recept koji danas dijelim s vama, prvi je put objavljen u drugom broju magazina DO!TS, radnog naziva, koji mu je kasnije i ostao, Čokoladne posljedice.
Jedan od rijetkih, ako ne i jedini moj recept koji sadrži gotove sastojke. Uz ostale recepte u tom broju, imao je zadatak pomoći onom dijelu muške publike koja se slabije snalazi u kuhinji, pripremiti večeru za Valentinovo, na obostrano zadovoljstvo i s ugodnim posljedicama. :)
Budući zagovaram valentinovske i njima slične ispade, tijekom čitave godine i recept koji slijedi, slobodno pripremite i u paru, neovisno o danu i datumu u godini.
A objava recepta u magazinu DO!TS, imala je za posljedicu činjenicu da je to dosad najviše puta pogledan, pipnut i skinut broj DO!TS-a.
Dobro, nije baš zbog čokoladnih posljedica :), nego zbog svega oku i umu ugodnog, a prstićima zanimljivog, što se u njemu krije, pa ako vam je dosad promaklo, svakako to ispravite.
Sastojci:
-
70-100 g petit beure keksa
-
50g čokolade sa što većim udjelom kakaa ( 60-75%)
-
100 ml vrhnja za šlag
-
vanili šećer
-
100 ml rakije ili likera od ruža (slobodno zamijenite višnjevačom ili čak i
rumom)
-
1 velika žlica maslaca ( na maslacu imate oznake gdje odrezati količinu koja
odgovara 25g, vama treba polovica te količine)
-
dvije tri žlice vrlo tamnog kakao praha, malo šećera u prahu
-
1 tamno crvena ruža
Priprema:
Bilo bi poželjno kuglice napraviti dan ranije, iako uz malo organizacije
i pokoji shortcut uspjeti će te i za sat, dva.
Ružu
nježno operite pod tankim mlazom vode i ostavite je okrenutu naopako da se
ocijedi i posuši.
Običnim ili štapnim mikserom, a odlično će poslužiti i demonstracija snage mišića vašeg najdražeg stvorenja, koje će to učiniti vilicom, usitnite kekse što više možete. Radije krenite sa manjom količinimo keksa (70g) pa
kasnije po potrebi dodajte, nego da vam smjesa bude presuha i da morate
dodavati još tekućih sastojaka.
Čokoladu sitno nasjeckajte. Prelijte je vrhnjem
za šlag, dodajte vanili šećer i maslac, stavite sve na vrlo laganu vatru i
neprestano miješajte dok se ne otopi.
Ako se ipak na ovo muškarci odluče bez ženske supervizije, bilo bi dobro da za vrijeme dok se čokolada otapa ne odete pogledati rezultate sportskih kladionica ili utakmica, jer ne bude dobro
završilo.
Ulijte
alkohol koji ste odabrali i sve još vruće prelijte preko usitnjenih keksa.
Dobro
izmiksajte mikserom ili izmiješajte vilicom. Keksi bi trebali potpuno omekšati
i upiti tekućinu, a vi dobiti glatku smjesu. U ovom trenutku ćete po potrebi
dodati još keksa ako vam se smjesa učini prerijetka, ali dodajte jedan po jedan
i miješajte, da ne dobijete presuhu smjesu.
Ostavite dva-tri sata u hladnjaku ili 15-tak minuta do pola sata u
zamrzivaču.
Vrlo
hladnim rukama grabite količinu koja odgovara omanjem orahu, formirajte kuglice
i odmah ih valjajte u tamni kakao prah.
Prije
posluživanja, oprezno skinite latice sa ruže i na svaku položite jednu kuglicu.
Dodajte za ukras i list ruže, ako ga imate, lagano poprašite šećerom u prahu
i servirajte.
Trebali
biste dobiti oko 15-tak kuglica, ali nemojte, pogotovo ako ste se odlučili
za kakav jači alkohol baš sve pojesti odjednom, posljedice bi mogle biti ponešto drugačije od očekivanih i
željenih. :)
Predivne slike! Cokoladice su bas po mom ukusu :)
OdgovoriIzbrišiJako lijepo i romantično :)
OdgovoriIzbrišiDivne fotkice u kojima uživam.
OdgovoriIzbrišiUf, savršeni slatkiši! Divno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiKrasne su.
OdgovoriIzbrišiRužica je odlična
OdgovoriIzbrišiLjubavi nikad nije previse...volim ovakve postove :)
OdgovoriIzbrišiJako lijepo izgleda ;)
OdgovoriIzbriši