U ovom su receptu korišteni indijski oraščići, ali mahune će biti jednako ukusne i ako se oraščići zamijene blanširanim i mljevenim bademima.
Koristite u receptu masnoću na koju ste navikli, ja kad god mogu, piletinu pečem na pilećoj masnoći, pa je tako navedeno i u receptu. Naime, bilo da kupujem (češće) domaće piceke ili ih kupim u dućanu, višak masnoće skidam i zamrzavam, pa je koristim umjesto ulja ili svinjske masti, kad je piletina u pitanju. Tako su i ovi filei pečeni na pilećoj masnoći koju sam pustila da se otopi i ugrije prije nego sam u nju spustila filee.
( za 3 osobe)
- 3 pileća filea
- 500g svježih dugačkih zelenih mahuna ili 1 paket smrznutih
- sol, papar, češnjak
- 100 g grubo mljevenih indjskih oraščića ili blanširanih badema
- 50g ribanog tvrdog sira, parmezana ili 1 vrećica ribanca
Priprema:
Filee očistite, posolite i popaprite. Pričekajte da se masnoća ugrije pa ih spustite u tavu. Pržite na srednje jakoj vatri, otkriveno dok dobiju boju, a zatim ih okrenite, dodajte par češnjeva češnjeva, a tavu pokrijte, pa pržite dalje, da se zažute i s druge strane, a tekućina koju su uslijed pokrivanja pustili, ispari i ostane većinom masnoća.
Dok se piletina peče, očistite mahune ako su svježe, zamrznute samo kratko prelijte hladnom vodom da odstranite eventualne zaostale kristale leda i sve dobro posušite.
Pećnicu zagrijte na 200° C. Veliki lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
Pripremite vrećicu za zamrzavanje u kojoj ste pomiješali grubo mljevene oraščiće ili bademe sa sirom.
Kad je piletina gotova, a vi je premjestili i ugasili vatru, vilicom stisnite češnjeve češnjaka preostale od pečenja, da se pretvore u pastu, pa u takvoj još toploj masnoći okupajte mahune.
Vadite ih dio po dio i stavljajte u vrećicu sa mješavinom oraha/badema i sira da se oblože, pa raspoređujte po limu, da se što manje preklapaju.
Pecite 20-tak minuta.
mmm, nadvse odlicno zgleda tole. Jaz bi se z veseljem lotila taksnega kroznika :)
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda, jako volim mahune a na ovaj način ih još nikada nisam probala.
OdgovoriIzbrišiHvala cure! :)
OdgovoriIzbriši@Petra, probaj, iznenađujuće dobro, pogotovo kad pokupi masnoću od piletine i ako se još k tome odlučiš za indijske oraščiće.
Jako mi se sviđa kako sve zajedno izgleda!
OdgovoriIzbrišiodlično izleda jako fino!
OdgovoriIzbrišiMnogo ti fino izgleda taj "calabrc", piletinu jako volim a i ova kombinacija sa povrcem obecava.:)) pozzz
OdgovoriIzbrišiPusa djevojke, hvala! :)
OdgovoriIzbrišiMahune volim i volim, ali pečene još nisam probala. Jako dobro i zanimljivo mi zvuče i izgledaju i pečene mahune idu odmah na isprobavanje !
OdgovoriIzbrišiHvala! Probaj, nećeš požaliti! :)
OdgovoriIzbriši