Želim nam svima da izdržimo i ustrajemo i da konačno dočekamo godine u kojima ćemo jedni drugima željeti da nova bude jednako dobra kao protekla.
Hvala vam na praćenju, komentarima, isprobavanju recepata, podršci. Hvala vam i sretno!
Neka vam bude slatka uz mali dodir gorčine čokolade, da više cijenite slatke trenutke i neka vam se posreći da tu i tamo zagrizete u slatku kandiranu višnju! :)
Sastojci:
- 7 jaja
- 100g šećera
- malo soli
- 250g tamne čokolade
- 300 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice višnjevače
- 150g šećera u prahu
- ½ žličice ekstrakta badema
- kandirane višnje
Priprema:
Jaja podijelite na žutanjke
i bjelanjke, pa 3 bjelanjka odvojite.
Otopite čokoladu na parnoj
kupelji i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Istucite snijeg od 4
bjelanjka i vrhnje za u čvrsti šlag.
Žutanjke tucite sa 100g
šećera i malo soli dok potpuno pobijele, pa ih umiješajte lagano u istučeni
šlag. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i dio po dio snijega od bjelanjaka,
višnjevaču, rasporedite u posude i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.
Preostala tri bjelanjka
istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajite prosijani šećer u prahu. Na kraju
umiješajte ekstrakt badema.
Pekač obložite papirom za
pečenje, istisnite oblike po želji, pa ih sušite 2-3 sata na 100° u poluotvorenoj
pećnici.
Pjenu servirajte uz puslice i kandirane višnje.
Recept je prvi put objavljen u prvom broju magazina Do!ts.
Srecna Nova Godina!
OdgovoriIzbrišidraga, sretna nova! jako lijepo :)
OdgovoriIzbrišiKrasno i sve najbolje!
OdgovoriIzbrišiSretna nova!
OdgovoriIzbrišiSretna Nova , Tadeja i tvojoj obitelji i da ti se sve želje ostvare ove godine i još puno ovakvih fenomenalnih recepata.
OdgovoriIzbrišiSrećna Nova godina i tebi!
OdgovoriIzbrišiČoko-pena izgleda kao san!
OdgovoriIzbrišiSve najbolje i vama!