srijeda, 1. siječnja 2014.

:: Slikovnica Srijedom: Sretna vam nova! i Čokoladna pjena s puslicama i kandiranim višnjama ::

Sretna vam nova!


Šugavo je, znam, a i u novoj nam se ne piše ništa bolje, ali glavu gore. Izdržali smo dosad, gurat ćemo nekako i dalje ......
Želim nam svima da izdržimo i ustrajemo i da konačno dočekamo godine u kojima ćemo jedni drugima željeti da nova bude jednako dobra kao protekla. 

Hvala vam na praćenju, komentarima, isprobavanju recepata, podršci. Hvala vam i sretno!

Neka vam bude slatka uz mali dodir gorčine čokolade, da više cijenite slatke trenutke i neka vam se posreći da tu i tamo zagrizete u slatku kandiranu višnju! :) 



Sastojci:

- 7 jaja
- 100g šećera
- malo soli
- 250g tamne čokolade
- 300 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice višnjevače
- 150g šećera u prahu
- ½ žličice ekstrakta badema
- kandirane višnje

Priprema:

Jaja podijelite na žutanjke i bjelanjke, pa 3 bjelanjka odvojite.
Otopite čokoladu na parnoj kupelji i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Istucite snijeg od 4 bjelanjka i vrhnje za u čvrsti šlag.
Žutanjke tucite sa 100g šećera i malo soli dok potpuno pobijele, pa ih umiješajte lagano u istučeni šlag. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i dio po dio snijega od bjelanjaka, višnjevaču, rasporedite u posude i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.

Preostala tri bjelanjka istucite u čvrsti snijeg i postepeno dodajite prosijani šećer u prahu. Na kraju umiješajte ekstrakt badema.
Pekač obložite papirom za pečenje, istisnite oblike po želji, pa ih sušite 2-3 sata na 100° u poluotvorenoj pećnici.

Pjenu servirajte uz puslice i kandirane višnje. 


Recept je prvi put objavljen u prvom broju magazina Do!ts.

Broj komentara: 7: