četvrtak, 8. kolovoza 2013.

:: Čalabrcanje Četvrtkom: Prešani talijanski sendviči ::

Vruće je? Znam. I meni.



Mislim da ovakve vrućine dozvoljavaju piknik ponašanje. I obrok koji ne uključuje kuhanje. Ručak koji vas dočeka u hladnjaku kad dođete s posla i s kojim izmaltretirani vrućinom nemate dodatnog posla.

Malo pripreme večer ranije i nakon povratka s posla sve što trebate učiniti je otvoriti hladnjak i hladno pivo i uvaliti se pred TV. Ponekad je i to dozvoljeno. :)

A ako ste od onih sretnijih koji su se dočepali mora, neka vam posluži kao ideja za obrok na plaži.



Sastojci: 

- ciabatta ili  neki drugi kruh sl. oblika
- vaša najomiljenija salama
- mozzarella
-zelena salata,
- rajčice
- maslac
- svježi bosiljak
- sol, papar, aceto balsamico



Priprema:

Listove bosiljka trljajte u mužaru sa par zrna krupne morske soli, paprom i dvije tri veće žlice maslaca. Time obilato premažite unutarnje strane prerezane ciabate. Maslac će spriječiti da se kruh previše natopi sokovima povrća i da ostane svjež. 
Mozzarelu narežite na kriške, pa je kratko marinirajte u maslinovu ulju, kojem ste dodali soli i papra i par kapi aceto balsamica. 

Na maslac složite nekoliko slojeva salame po izboru, kriške marinirane mozzarele, rajčicu narezanu na kriške i obilato listove svježe, oprane zelene salate. Povrće po želji posolite.

Poklopite ciabbatu i omotajte je prijanjajućom folijom tako da istisnete sav zrak i sendvič dobro pritisnete i zatvorite. Spremite ga u hladnjak i opteretite nečim teškim.


Drugi dan odmotajte i obrežite krajeve da dobijete pravokutnike praktične za jesti. Uživajte!


Još ideja za sendviče, kako prešane, tako i one druge, a i mnogo drugih ideja kojima možete aktivno ispuniti vrijeme godišnjih odmora, potražite u aktualnom broju magazina DO!TS , sada dostupnom za prelistavanje i kupnju na više prodajnih mjesta.



Broj komentara: 14:

  1. Zbog ovih sendviča sam otkazala poslušnost Dukanu. It was so worth it! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tadeja, ja bi ovo mogla svaki dan jesti ne samo na 40 stepeni. Volim sve što se priprema dan unapred, takav sam tip. Super ideja za bosiljak sa puterom. Nemam avan ali može to i drugačije da se izvede.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala!
    @Izzy :) ja sam davno otkazala poslušnost svim tim i takvim tipovima poput Dukana! :)
    @Jele, hvala ti. Lijepo te vidjeti! :) Ma može i bez avana, ne sumnjam da ćeš ti pronaći način.Mogu se i samo listovi bosiljka bogato naslagati preko maslaca. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Joooj, lepota! Kako su lepo upakovani, taman da jedan krene na ovamo, ka meni...
    p.s. Ja palaćam poštarinu, ne brini:)

    OdgovoriIzbriši
  5. :) hvala! ajme Nale, po ovoj vrućini dobila bi juhicu do odredišta! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Genijalno, iznenadit ću ovim Bojana :) :)

    OdgovoriIzbriši
  7. To je pravi sendvič, The sendvič! Punjeni su baš po mom guštu, divno!

    OdgovoriIzbriši
  8. Priznam, da sem v teh vrocih dneh zivela vecinoma na nekuhanih zadevah, predvsem solatah takih in drugacnih oblik in tudi kaksen sendvic je bil vmes. Drugace ni slo. In ti tvoji so tako super zapakirani, prav frajersko zgledajo :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Jednostavno, lijepo i na kraju jako lijepo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Aaaa odlični su! Jako zgodno izgledaju, fino za večericu :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Oduševljena sam sa tvojim sendvičima....sad bih ih sa uživanjem jela.

    OdgovoriIzbriši