Nisam imala pojma koliko je teško objaviti post bez priče.
Da dobijem na vremenu i da se razmaci između objava ne mjere tjednima i mjesecima.
Ali nije išlo uopće glatko.
Namučilo me više nego da sam krenula pisati po starom. Nikako se nisam mogla prisiliti i stisnuti objavi takav goli recept.
Stavila sam fotku, natipkala recept, a sve je bilo zgusnuto pusto.
Napisala sam rečenicu-dvije, obrisala. Sastavila od muke i haiku, pa i to obrisala. Nikako mi nije sjedalo. Prazno, a sa svih strana žulja.
Na kraju sam odlučila ipak pokušati i naviknuti se. Razgaziti. :)
A dok sam gazila, nakupila se ipak i koja rečenica više od dvije. :)
Za razliku od većine mojih dosadašnjih recepata koji su se kuhali vikendima, četvrtkom biste trebali čalabrcati ono što mi čalabrcamo radnim danima.
Za razliku od većine mojih dosadašnjih recepata koji su se kuhali vikendima, četvrtkom biste trebali čalabrcati ono što mi čalabrcamo radnim danima.
Iako je čalabrcanje pojam koji označava nešto pojedeno nabrzinu, s nogu i usput, neće biti riječ o brzim i nepotpunim obrocima. Nepotpuni su samo postovi, lišeni mojih uobičajenih dugačkih tema.
Tek toliko da nešto čalabrcnete dok čekate "veliki" post.
(za tri osobe)
- 600g očišćenih liganja
- srednje velika glavica cvjetače ili polovica veće
- 100 ml bijelog vina
- 750g blitve
- luk, češnjak
- sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 200°C. Lignje i krakove poslažite u lim za pečenje s poklopcem, posolite, popaprite, dodajte na četvrtine narezan luk i češnjeve češnjaka.
Lagano nauljite i podlijte vinom, pa otkriveno pecite u pećnici 15-20 minuta. Lignje će za to vrijeme pustiti tekućinu. Dodajte na cvatove rastavljenu cvjetaču, promiješajte i pecite poklopljeno idućih 15-tak minuta na 180°C, dok cvjetača omekša. Posljednjih 10-15 minuta pecite otkriveno da lignje dobiju boju, a višak tekućine ispari.
Hehe, haiku lignja! :D
OdgovoriIzbrišiJoj kako fino izgleda...
OdgovoriIzbriši:) HVALA!
OdgovoriIzbriši@Izzy, pa zato sam i obrisala, ipak mi se činilo prezačinjeno! :)
Odlicno izgleda i bas mi je super kombinacija cvjetace i lignji.
OdgovoriIzbrišiHvala! :)
OdgovoriIzbriši